Bogmesse i Frankfurt – en litterær verdensrejse

Redaktør Marie Brocks Larsens første bogmesse i Frankfurt

– af Marianne Bugge

TURBINE forlagets stand i Frankfurt

Så drog TURBINE forlaget til Frankfurt. Til verdens største bogmesse. Tusindvis af bogstande, forlæggere og andre branchefolk datede i højt tempo i fem dage og blev kørt til og fra det ene intime og hæsblæsende møde i shuttle-busser. 3000 events! Næsten 280.000 besøgende. Større bliver det ikke. Bøger blev forhandlet og fortællingens veje ind i fremtidens medier præsenteret.

TURBINE forlagets redaktør Marie Brocks Larsen var med i Frankfurt for første gang. Læs her om hendes indtryk fra bogbranchens største begivenhed.

Hvad er dit indtryk af messen?

Først og fremmest er det meget stort. Der er mange, store haller, og små minibusser kører rundt og rundt med folk. Men det summer! Der er en gejst og en meget positiv stemning, som jeg var overrasket over. Jeg havde hjemmefra booked mange møder og forestillede mig, at det var mere ”forretningsagtigt.” Men stemningen var næsten festivalsagtig med liv og boder med mad mellem de tusindvis af mennesker. Og man kunne mærke, at folk have glædet sig.

Verden rundt

Frankfurt er en litterær verdensrejse. Her møder man asiatisk litteratur, her arabisk og der skandinavisk! Sidst på eftermiddagen byder de forskellige lande på en reception, i Irland får man eksempelvis Guinness og bydes på den måde ind i landet.

Hvad betyder Frankfurt for dig som redaktør?

For mig som redaktør betyder Frankfurt, at jeg får sat ansigt på en række mennesker, som jeg skriver og forhandler med. Og så får jeg præsenteret nye bøger, der måske har vores interesse på TURBINE forlaget. Forlaget som sådan får også mulighed for at sælge egne bøger til udenlandske forlag, så Frankfurt er i høj grad stedet, hvor man har mulighed for både at købe og sælge og skabe og pleje kontakter. Og så er det er en begivenhed og en oplevelse!

Besøg Frankfurt messen her

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i TURBINE forlaget og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s