Turbine jul – 1. december

Glædelig december

Af Marianne Bugge

Så er december kommet, og det fejrer vi på TURBINE forlaget med vores helt eget svar på en julekalender.

Hver dag i december får du præsenteret en god bog – mange af dem på selve den dag de udkommer. Så her er hyggelig og samtidig hurtig decemberlæsning og gode ideer til julegaverne. Rigtig glædelig december.

Og nu kan du så åbne første låge:

1. december

Fru Hansen

Billedbogen Fru Hansen fortæller en kærlig historie om et helt særligt og meget gensidigt venskab mellem en gammel dame og en lille dreng. Bogen henvender sig til børn fra 4 til 7 år.

Helga Banschers varme og venlige illustrationer er en blanding af avisudklip, gavepapir og blyantstreger, og sammen med teksten af Heinz Janisch opfordrer Fru Hansen til livlig brug fantasien. Og det må da være det bedste måde at skyde december i gang på – en måned, der netop emmer af gavepapir, kreativitet med lim og saks og bånd mellem de yngste og de ældste.

Og hør så lidt om den dejlige 91-årige Fru Hansen:

Fru Hansen er gammel og må nogle gange ligge i sengen hele dagen. Men hun kan en masse, når nabodrengen fortæller om Fru Hansens nogle gange overnaturlige kræfter. For Fru Hansen har magiske ord, der kan få folk til at grine, hun har store, dygtige hænder, der kan lave gamle ting om til nye, sjove ting, og så ved hun præcis, hvornår nabodrengen er trist. Han kommer tit og besøger Fru Hansen og fortæller hende historier – yndlingshistorier om alt det, Fru Hansen kan.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Børnebøger, Julekalender og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s