Jagten er i gang. På læselysten…

Af Marie Duedahl

”En løve ligger på lur. Den holder øje med en flok zebraer. Løven sætter i løb. Zebraerne flygter. Jagten er i gang.”

Jep, vi er i gang. Turbine Forlagets nye, faglitterære serie til børn, Jeg Læser, er på vej ud på hylderne. Første bog er Per Straarup Søndergaards ”Løver”, og som citatet viser, er indhold og form helt i øjenhøjde med folkeskolens mindste læsere. Bogen inviterer dem med indenfor: Kom, det her bliver sjovt!

Faglitteraturen har sine formelle genrekrav. De er en stor del af baggrunden for udgivelsen af Jeg Læser-serien: at lære børnene at skelne mellem faglitteratur og skønlitteratur.

I modsætning til skønlitteratur, der kan opbygge sin helt egen verden, er faglitteratur forpligtet på at formidle den omgivende virkelighed. Men selve sproget og fortælleteknikken bør være lige inciterende i begge genrer. Derfor indledes Per Straarup Søndergaards løvebog af en jagt på liv og død, så der skabes spænding og engagement fra første sætning. Selv om målet med læsningen af fagbøger er didaktisk, kan vejen derhen jo godt være underholdende.

Min første bog i serien handler om kjoler. Og senere kommer en om sko. Emner, som ikke tidligere har fået deres egne bøger i den ofte lidt konservative faglitteratur for børn. Men hvorfor ikke? Mange, især piger, vil gerne læse om mode. Og for at komme dem helt i møde har vi givet denne del af serien et pink omslag. Lakridsægspink! Børnene må meget gerne selv gribe ud efter bøgerne. Af lyst. For vores mål er at få læsere. Lystlæsere.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Børnebøger, Fagbøger og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s