Min hæsblæsende forfatterdebut

Af Rasmus Boserup

Endelig kom dagen.

Den 28. oktober 2011. Bedre kendt som datoen for udgivelse af vores bog om AGF ‘Storklub på slingrekurs’

Det var her, Hans og jeg for første gang kunne vise vores produkt frem til andre. Det var her, hvor vi lod os fejre og svælge i ros fra mere end 200 gæster ved en flot reception i Musikhuset. 

Det var i øvrigt også ved den her begivenhed, at jeg måtte sande, at min naive forestilling om at en reception er lig et par timers smalltalk med et glas i hånden, faldt til jorden med et brag. 

Receptionen var adrenalinpumpende hårdt arbejde for en rookie som mig, for der skulle holdes tale og signeres bøger i en lind strøm. Og heldigvis for det, tænker jeg nu.

Det var allerede på udgivelsesdagen tydeligt, at den her bog havde været savnet af mange. 

For en debuterende forfatter som mig, der ikke har for vane at søge spotlightet i vildskab, er den slags arrangementer altid forbundet med en vis ambivalens. Her en god måneds tid senere har receptionen sat sig fast som et fantastisk minde, som jeg ikke ville have undværet. 

I dagene op til fik vi massiv omtale i flere af landets medier, og hvor vores egen arbejdsplads var forbavsende stille i sagen, fik historien om matchfixing hele armen i mange medier. Især i JP Aarhus. Avisen skrev sågar en leder om bogen, om os og om vores respektløse tilgang til en historie skrevet med anonyme kilder og med udokumenterede påstande. Lederen hænger derhjemme og skal gemmes til evig tid. Det er formentlig første og sidste gang, mit navn bliver nævnt i en leder i Jyllands-Posten…  

I det hele taget har et enkelt kapitel om matchfixing, det netop omtalte, været prügelknabe i den her bog, hvilket egentlig er paradoksalt. Som afsender på kapitlet har det været forbavsende at følge forargelsen i offentligheden. Selvom det er kontroversielt at beskylde et hold for aftalt spil, er historien 25 år gammel og spiller en mindre rolle i forhold til det samlede bogprojekt. 

Men det kunne bringe sindene i kog – så meget, at en anmelder sågar ville dumpe kapitlet, hvis det havde været en opgave på Journalisthøjskolen. Forundrende udmelding set i lyset af, at vi har lavet en bog og ikke en artikel. Men anmelderen kunne i øvrigt heller ikke tælle. 

Bogen har ikke kun fået negativ omtale. Faktisk tværtimod. Bogen er blevet fantastisk godt modtaget. 

Som forfatter er man sårbar. Meget mere end som journalist har jeg fundet ud af. Alle har haft en mening om emnet ’AGF’ og skyder gerne med skarpt mod os, og måske derfor betyder de positive tilkendegivelser fra såvel kilder som læsere meget efter et så langt forløb, som det er at skrive en bog. 

Når en af landets førende sportsøkonomer fx siger, at vores bog en af de bedste sportsbøger i flere år, gør det de cirka to års fritidsarbejde det hele værd. Eller når en anmelder fx anbefaler, at bogen skal ligge under juletræet i år. Det håber vi på, den kommer til i hobevis. 

Indtil nu har alt omkring bogen i hvert fald ikke gået stille for sig.

Det er hæsblæsende at blive forfatter.

Se bogen på forlagets hjemmeside her.

Mød bogen på FB her.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Fagbøger og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s